Persoonlijke reflectie

Algemeen kan er besloten worden dat de komende generatie te kampen zal krijgen met grote veranderingen, dit zowel op sociaal-maatschappelijk vlak als op technologisch vlak. Zaken als bijvoorbeeld ecologie en duurzaamheid worden steeds belangrijker en de komende generatie zal met een groot besef hiervan leven.

Volgens verschillende sociologen wordt de 21e eeuw een eeuw van angst voor verandering als gevolg van globalisering en de diversiteit in onze samenleving als gevolg hiervan.De komende generatie bevindt zich meer en meer in een zoektocht naar samenhang en identiteit. Het veruiterlijken van deze eigen identiteit en het kennen van een eigen thuis wordt een belangrijk aspect in de ingesteldheid van onze samenleving.

Concreter krijgt de komende generatie te kampen met steeds langere werktijden, grotere werkdruk en grotere verwachte efficiëntie. De emotionele druk op de samenleving wordt zo groter. Onze leef- en woonomgeving ondergaat veranderingen als gevolg van een veranderende manier van leven. Mensen worden ‘urban dwellers’ die meer onderweg zijn dan thuis. Ook brengen we steeds meer tijd door op kantoor waardoor onze thuis een plek wordt waar we minder vertoeven.

Doorheen het onderzoek voor Lab 3 blijkt dat er niet veel gewerkt wordt rond deze grote verandering in het werk en de werkplek voor deze evolutie in onze werkomgeving. Er bevindt zich hier een leegte die de aandacht waardig is, daar de werkomgeving een belangrijke plaats wordt in ons leven waar we veel tijd doorbrengen. Ze moet dus niet enkel de mogelijkheid bieden tot werken, maar ook tot de andere belangrijke behoeftes van de komende generatie: identiteit, sociaal contact en ontspanning.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: