Interactief Meubilair

Meubilair wordt steeds meer aangevuld met extra functies aan de hand van technologie. Ons meubilair en onze persoonlijke leefwereld wordt interactief. Zo doende worden extra producten als computers en dergelijke vervangen door ingebouwde systemen in ons dagdagelijkse interieur. Op deze manier worden onze producten interactief, zowel op het vlak van product-mens als tussen mensen onderling.

Microsoft Surface

Wat is Microsoft Surface?   – Dit is een revolutionaire milti-touch computer die reageert op natuurlijke gebaren van de hand objecten uit de dagelijkse wereld, die mensen help om te interageren met digitale inhoud op een intuïtieve en eenvoudige manier. Door een grote, horizontale interface biedt Surface een unieke ontmoetingsplaats verschillende gebruikers gezamenlijk en gelijktijdig kunnen interageren met data en elkaar. Een interactief tafelblad.

Hoe werkt Microsoft Surface? – het gebruikt camera’s en beeldherkenning in een infrarood spectrum om verschillende objecten als vingers, gelabelde objecten en vormen te onderscheiden. Deze input wordt dan verwerkt door de computer en de resulterende interactie wordt geprojecteerd van onderuit. De gebruiker kan de inhoud manipuleren en inerageren met de computer met het gebruik van naturelle aanraking en gebaren, zonder muis en toetsenbord.

IBAR

Dit is een systeem voor interactief design van een welk toogoppervlak. Geïntegreerde video-projectors kunnen elke inhoud op het opaal oppervlak van de toog projecteren. Het intelligente oppervlak detecteert elk object dat het oppervlak aanraakt. Deze input wordt gebruikt om de geprojecteerde inhoud dynamisch te laten interageren met de bewegingen op het oppervlak. Objecten kunnen opgelicht worden op hun positie of virtuele objecten kunnen ‘aangeraakt’ worden met de hand.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: